maart 20, 2020

Braun TexStyle 3 SI3030PU stoomstrijkijzer

Een simpel en doeltreffend stoomstrijker, dat is de Braun TexStyle 3 SI3030PU. De focus van dit appBraun TexStyle 3 SI3030PU stoomstrijkijzeraraat ligt op een goede prestatie leveren, zonder poespas. Sommige mensen zoeken een stoomstrijkijzer met veel functies en gebruiksgemak. Andere mensen zoeken meer een rechttoe rechtaan strijkijzer. De Braun TexStyle 3 SI3030PU valt beslist in de laatste categorie, maar dat betekent niet dat het een saai apparaat is, want het heeft wel een aantal handige truukjes.

Technische specificaties Braun TexStyle 3 SI3030PU

  • Type: stoomstrijkijzer
  • Gewicht:1,3 kilogram
  • Waterreservoir: 0,27 liter
  • Stoomproductie: 45 gram per minuut
  • Stoomstoot: 140 gram per minuut
  • Opwarmtijd: 35 seconden
  • Prijs: €39,95

Bediening en gebruik

Het eerste dat opvalt is dat het uiterlijk van de Braun TexStyle 3 SI3030PU toch wat teniet doet aan zijn prestaties. Dit strijkijzer doet wat ouderwets aan in het wit en paars of roze. Het lijkt wat goedkoop, terwijl de prestaties beslist niet die van een goedkoop apparaat zijn. Er is duidelijk meer aandacht gegaan naar de functie dan naar het design. Want in het gebruik werkt dit apparaat meer dan prima. De stoom komt tot in de punt van het strijkijzer, dus je kunt alle hoekjes mooi strak krijgen. En met een opwarmtijd van slechts 35 seconden kun je er ook nog eens snel aan beginnen.

Onderhoud

Voor ontkalking heeft de Braun TexStyle 3 SI3030PU een speciaal reinigingsprogramma. Hiermee reinigt het apparaat zichzelf, wat een handige functie is. Je moet het hier wel een klein beetje bij helpen met enkele handelingen.

Voordelen Braun TexStyle 3 SI3030PU

Het eerste in het oog springende voordeel is de korte opwarmtijd. Met 35 seconden is dat een zeer korte tijd binnen deze prijscategorie. De stoom die tot in de punt van het strijkijzer komt is ook typisch een aspect van de Duitse kwaliteit van Braun. Met een continue stoomproductie van 45 gram stoom per minuut kun je het meeste wasgoed normaal verwerken en voor de stugge stoffen kun je aanspraak maken op de extra stoomstoot van 140 gram stoom per minuut. Dit stoomstrijkijzer is bij te vullen terwijl het aan staat, wat weer wat tijd scheelt als je lekker bezig bent met het strijkwerk.

Nadelen Braun TexStyle 3 SI3030PU

Het eerste punt dat in het oog springt is natuurlijk het uiterlijk. Het is niet het mooiste apparaat dat je kunt vinden in deze prijsklasse, maar smaken kunnen altijd verschillen, natuurlijk. Een gemiste kans is wel de automatische uitschakeling die helaas niet aanwezig is. Voor het apparaat zelf, je strijkplank en je wasgoed is dat een veilige toepassing die helaas niet in de Braun TexStyle 3 SI3030PU zit. De stoom- en temperatuurkeuze is handmatig, maar daar mag je bijna vanuit gaan in deze prijsklasse, dus dat is geen echte verrassing.

Conclusie

Zoals je gewend bent van Braun levert ook de Braun TexStyle 3 SI3030PU een goede prestatie voor het geld dat je ervoor kwijt bent. Het levert solide strijkwerk zonder al te veel extra’s, maar daar heb je ook niet voor betaald. Jammer dat er niet een beter uiterlijk bij de prijs in zit. Met zijn snelle opwarmtijd en krachtige prestaties is dit een veilige aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *