juli 27, 2021

Gevelreiniging in Brabant

Lees over de noodzaak van gevelreiniging in Brabant. In de provincie Noord-Brabant is gemiddeld genomen veel luchtvervuiling door bepaalde luchtstromen, maar een gevel laten reinigen is om meer zaken belangrijk dan enkel het verwijderen van de aanslag door luchtvervuiling. Lees in deze tekst over het belang van een schone gevel.

Niet enkel schoon en netjes

De reden waarom er in Noord-Brabant meer luchtvervuiling is, komt door de ligging. Bij een westelijke stroming, dat is meestal, komt de lucht uit Antwerpen en Rotterdam en bij een oostelijke stroming uit het Ruhrgebied. Dan is Brabant ook nog een echte transportprovincie met veel vrachtverkeer, gevels zien snel zwart van de fijnstof, roet, en andere luchtvervuiling. Voor het overige is het identiek aan andere gevels, zoals mos aan de noordzijde van een gebouw. Waar de zon weinig schijnt slaat een gevel groen uit. Door over te gaan op gevelreiniging in Brabant maakt een gebouw niet alleen schoon en netjes, maar ook beter. Zodra alle aanslag van de gevel af is droogt de muur beter, en is het in het gebouw minder vochtig. Je verkrijgt dus een beter binnenklimaat als een gevel schoon is, gevelreiniging in Brabant is noodzakelijk onderhoud.

Probeer het niet zelf

Iedereen is bekend met de hogedrukspuit, of anders met een schuurbezem. Groene aanslag van een terras is makkelijk te verwijderen, dus het lijkt dat je ook makkelijk groene aanslag van een gevel kan verwijderen. Het tegendeel is waar, ga nooit met een hogedrukspuit op een gevel spuiten. Reinigen van gevels gaat onder lage druk, zogeheten chemische reiniging, en dan nog is er een kans dat loszittende voegen eruit komen zetten en moet gevelreiniging in Brabant gevelrenovatie worden. Na het reinigen komt altijd het impregneren om een stabiele situatie te creƫren. Dus mocht gevelreiniging in Brabant anders gaan, bijvoorbeeld gevelstralen om een bekladding te verwijderen en om de gevel te renoveren inclusief opnieuw voegen, dan komt aan het einde het impregneren. Dankzij het impregneren kan de gevel tientallen jaren schoon blijven met een goed binnenklimaat als gevolg. Veel bedrijven die zich bezighouden met het reinigen van gevels kunnen vaak voor een lage prijs het dak meenemen. Het gebouw staat toch in de steigers, het is een kleine moeite om dan ook de goten schoon te spuiten. Er zijn uitzonderingen bij gevelreiniging in Brabant, een bedrijfspand met kunststof gevelplaten of een aluminium loods kan ook door een glazenwasser schoongemaakt worden, en impregneren is geen issue. Kalkzandsteen gevels van monumentale panden reinigen is weer specialistisch.

Bron: Actiefcleaningservices.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *